French Bulldog

Pa (1)

piektdiena, 2012. gada 20. janvāris

Pirmā Ziemassvētku un Jaungada pieredze.

Šie bija Buffa pirmie Ziemassvētki. Pirmais Jaunais gads. Nu labi! Otrais. Bet no pirmajiem viņš tāpat neko daudz nesaprata - ne to, ka mājās ir klāts galds, ne to, ka no galda var kaut ko izdiedelēt, ne arī to, ka pēkšņi visi viņam kaut ko dāvina.

Ziemassvētkus klusi pavadījām manas ģimenes mājās, kur visi sapulcējāmies - Mamma, vecmamma, brālis ar sievu, es ar Gintu...un Buffu.
kaut kur braukt Buffam vienmēr asocējās ar kaut ko pozitīvu, taču brīdī, kad izkāpjam no vilciena Jelgavā (Cukurfabrikā, jeb tautā sauktajā Lauķenē), viņš jau zin, kur iet. Nē, viņš neiet, viņš raujās. Lai tik ātrāk tiktu uz priekšu. Ātri apčurā dienišķo soliņu un sētu. Pie mājas pagalma jau palaižam no pavadas un suns mežoņa ātrumā nesās uz durvīm. Tās jau ver vecmamma. Paiet kādas 5 minūtes, kamēr dabonam sabučot savus ģimenes locekļus, jo Buffs kā mežonis nepieklājīgi un bez nekādas kauna sajūtas nesās pa māju, pa istabām sasveicinoties ar visiem, izskrienot visus kaktiņus, papriecājās vēl uz paklāja, kas ir tik mīksts un kājas galīgi neslīd. Un virtuve. Tur smaržo, pēc kaut kā...tikai neko nevar saskatīt, kas uz tā galda. Pēc lielās cirka izrādes tikai dabonam visi sasveicināties un sabučoties. beidzot uzmanība tiek pievērsta arī mums, hehehe.
Eglīte un tās pušķošana īpašu uzmanību nepiesaista. Buffa ļaunā egle bija palikusi mājās Rīgā. Tā gan tika nesta no meža, tāpēc arī laikam smaržoja pēc visādiem meža zvēriem. To Buffs kārtīgi aprēja, apleca un tad tikai lika mierā. Jelgavas eglīte nelikās bīstama.
Arī pie galda klāšanas Buffs intensīvi piedalījās...maisoties pa kājām. Taču vecmamiņa bija jau sagatavojusies. Viņa bija izmazgājusi tukšu pudeli, aizkorķējusi un pasniedza to sunim. Pudele ir zelta vērta un miers no suņa uz pus vakaru.
Taču pie svētku mielasta suns parādīja īstus brīnumus. Buffs rātni sēdēja mums blakus uz dīvāna, pacietīgi gaidīdams, kad viņam kaut ko iedos. Neizdvesis nevienu skaņu, neizdarījis nevienu uzbrukuma mēģinājumu manam šķīvim.

Savukārt Jaungada sagaidīšanā Buffs apcēla galdu un par visām varītēm pieprasīja viņam pienākošo daļu.
Piedzīvoja arī pirmo salūtu, kas viņam likās briesmīgs. taču, pārcietis salūtu, vēlāk vairs nepievērsa uzmanību salūta blīkšķiem un neizrādīja nekādu stresa pazīmi. tas ir pozitīvi. Pirmais rūdījums.

Te arī nedaudz bildes no Ziemīšiem :)
Šūpuļkrēslā

Vienmēr gatavs pakasīšanai

Nepievērsiet uzmanību manām čībām :D

Ģimene :)


JaunaMēs

Nav komentāru: